Almanya`da Yüksek Lisans(Master)

Studiewell ile Yüksek Lisans Fırsatları

Studiewell, Almanya’da yüksek lisans(master) yapmak isteyen öğrenciler için fırsatları araştırdı ve web sitesinde paylaştı. Almanya’da devlet üniversitelerinde yüksek lisans yapmak çok ekonomiktir. Yıllık 200-300 Euro harç ücretiyle okumak mümkündür. Yaşam masrafları da 600-800 Euro civarındadır. Mühendislik, ekonomi, sanat gibi pek çok alanda Almanya’da Master imkânı vardır. Genelde Master 2 yıl (3 ya da 4 sömestr) olmaktadır. İlk yıl teori ikinci yıl bir şirkette uygulamalı olmaktadır.
Almanya`da Yüksek Lisans(Master) - Studiewell
Almanya`da Yüksek Lisans(Master) - Studiewell
Şirketler öğrenciye ücret de öderler. Sonrasında da öğrenci şirkette çalışmaya devam edebilir. Yeni göç yasasıyla Master mezunlarına vatandaşlık hakkı doğmaktadır.
Studiewell ile Yüksek Lisans Fırsatları
Studiewell ile Yüksek Lisans Fırsatları

Almanya`da Yüksek Lisans(Master) Şartları

Almanya’da yüksek lisans(master) programlarına başvurabilmek için genellikle aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekmektedir:
Dil yeterliliği: Almanya’da yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin Almanca veya İngilizce gibi yeterli bir dil yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. Dil yeterliliği, genellikle TOEFL, IELTS veya DSH gibi uluslararası kabul görmüş dil sınavlarıyla kanıtlanmaktadır.
Not ortalaması: Lisans not ortalamanız 2,50 ve üzeri olmalıdır. Lisans not ortalamanız 2,50 ve altı olması durumunda şartlı kabul ile devam edebilirsiniz, 2,50’nin altında öğrenci kabul eden üniversiteler de vardır.
Gereksinimler: Bazı bölümler belirli gereksinimleri karşılamak için ek başvuru belgeleri talep edebilir. Örneğin, mimarlık bölümleri portfolyo isteyebilirken, müzik bölümleri örnek kayıt veya performansları talep edebilir.
Motivasyon mektubu: Motivasyon mektubu ve hocalarınızdan alacağınız referans mektupları kabul almanızda etkili olmaktadır.
Almanya’da yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin, başvuru süreci ve kabul şartları hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili üniversitenin web sitesini ziyaret etmeleri önerilir.
Almanya`da Yüksek Lisans(Master) Şartları - Studiewell
Almanya`da Yüksek Lisans(Master) Şartları - Studiewell

Studiewell İletişim

Yurt dışında üniversite okumak ve Almanya’da yüksek lisans(master) yapmak istiyorsanız Studiewell eğitim ve danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz. Yüksek lisans yaptıktan sonra oturum alarak kariyerinizi Almanya`da sürdürebilirsiniz. Size bir telefon uzaklıkta olan Studiewell ile hemen iletişime geçin, fırsatları kaçırmayın.

Telefon:

0552 817 62 52

0216 349 34 09

1 Yorumlar

  1. Şirketler öğrenciye ücret de öderler. Sonrasında da öğrenci şirkette çalışmaya devam edebilir. Yeni göç yasasıyla Master mezunlarına vatandaşlık hakkı doğmaktadır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski