Marka Başvurusu İletişim

Asya Patent ile Başvurunuzu Yapın

Bir ürünün üretilmesi ve satışa sunulmasında piyasayı hareketlendiren en önemli konulardan biri de ürüne yönelik marka bulunmasıdır. Markası olmayan ürünlere genel anlamda tüketici kesimin güveni oluşmamaktadır. Bu durum uzun vadede sorun oluştururken üretimin durma aşamasına gelmesini de sağlamaktadır.

Marka Başvurusu - Asya Patent
 Marka Başvurusu - Asya Patent
Çünkü markası olmayan ürünlerde incelemeye tabii tutulan kontrol ve denetlemeler ciddi sorunlar oluşturabilmektedir. Bu doğrultuda kişilerin marka başvurusu yapması gerekir. Marka başvurusu yapmak satış alanında yer almanız ve ticaretle uğraşmanız demektir. Bir işin kurulması, yönetilmesi ve tüzel veya gerçek kişilerin yaptığı işle ilgili hak sahibi olabilmesi adına önem taşıyan bir adımdır. Marka başvuruları ise Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesinde yapılmaktadır.
Asya Patent ile Başvurunuzu Yapın
Asya Patent ile Başvurunuzu Yapın

Marka Başvurusu Nereden Yapılır?

Bir işletmenin kuruluş öncesinde yapması gereken konulardan biri de firma ismini yani markasını belirlemektir. Belirlenen isim veya marka başvurusu nereden yapılır sorgulamasına yönelik ise Türk Patent Enstitüsüne yönlendirme yapıldığı bilinmektedir. Kişilerden veya firmalardan marka tescili yaptırma esnasında Türk Patent Enstitüsünden başvuru yapılması gereklidir. Başvuru beraberinde kurum tarafından istenen tüm evrakların eksiksiz ve belirtilen zaman diliminde kuruma teslim edilmesi gerektiği bilinir. Ticari faaliyetler açısından büyük önem taşıyan bu konu aynı zamanda firmanın marka unvanına ulaşmasını sağlar. Birçok insanın firmayı tanıması, tüketici birçok kesime ulaşmasını ön gören marka başvuruları da işletmelerin kısa süre zarfında büyümesini sağlamaktadır. Başvurular belge teslimi beraberinde kesinlik kazanmış olur.

Marka Başvurusu Nereden Yapılır? - Asya Patent

Tanınmış Marka Başvurusu 

Marka başvurusu kapsamında yer alan diğer önemli konulardan biri de tanınmış marka başvurusu olmaktadır. Tanınmış marka başvurusu marka bünyesinde var olan hizmet veya ürünün tüketici kesime ve ilgili sektöre tanıtılması demektir. Önemli bir işleyiş süreci oluşturan bu durum Asya patent kuruluşu beraberinde en ivedi şekilde tamamlanmaktadır. Mevcutta hitap ettiği çevreden daha çok kitleye ulaşan tanınmış markalar için tapılan başvuru türü olarak ta bilinmektedir. Ticari anlamda işletmelerin hız kesmeden büyümesini sağlayan en önemli işleyiştir. Bir ürünün veya hizmetin daha çok tüketiciye daha hızlı zaman içinde ulaştırılmasını sağlayan bu başvuru giderek önem kazanmıştır.

Tanınmış Marka Başvurusu - Asya Patent
Tanınmış Marka Başvurusu - Asya Patent

Marka Başvurusu İletişim

Marka başvurunuzu uzmanlar ile birlikte yapmak isterseniz Asya Patent Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Patent Başvurusu

2 Yorumlar

  1. Marka başvurunuzu uzmanlar ile birlikte yapmak isterseniz Asya Patent Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Bir ürünün üretilmesi ve satışa sunulmasında piyasayı hareketlendiren en önemli konulardan biri de ürüne yönelik marka bulunmasıdır. Markası olmayan ürünlere genel anlamda tüketici kesimin güveni oluşmamaktadır. Bu durum uzun vadede sorun oluştururken üretimin durma aşamasına gelmesini de sağlamaktadır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski