Türkiye'nin yerli uçakları

Türkiye'nin uçakları yerli motor ile uçuyor

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, "Şu anda yerli motor ile uçan Anka, Aksungur ve Kargı var. Bayraktar TB3, bir aya kalmaz listeye eklenecek." dedi.
Akşit, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kapılarını açan TEKNOFEST'te, AA muhabirine, yerli motorun kullanımında gelinen son aşama ile ilgili bilgi verdi.
Türkiye'nin yerli uçakları
Türkiye'nin yerli uçakları
Motorun en kritik teknoloji olduğunun altını çizen Akşit, şöyle konuştu:
"Uçakta yazılımı size vermezler. Bir de motorun içindeki sıcak bölge kısmı var. Onu kesinlikle vermezler. Çünkü ciddi bir kısmı yüksek teknoloji gerektiren ve dünyada bir elin parmağını geçmeyecek sayıda ülkelerin baş edebildiği şeyler bunlar. Akşit, TB3'ün üstünde de kendi motorları olduğunun altını çizerek, "Rekor sayılabilecek bir hızda 6 yıl 2 hafta da ilk motorumuz olan TS 1400'ü uçurduk. Örnek olsun diye söylüyorum şu anda kullanılan ithal motor bin 373 beygir gücünde. Bu motorun ilk uçuşu proje başlangıcından bu yana 8 yıl. Fransızların bir motoru var yine bu sınıfta sayılıyor onun da proje başlangıçlarının ilk uçuşu 9 yıl. Biz sıfırdan yapıyoruz ve 6 yılda uçurduk." değerlendirmesinde bulundu.
kaynak:aa

1 Yorumlar

  1. Bu motorun ilk uçuşu proje başlangıcından bu yana 8 yıl. Fransızların bir motoru var yine bu sınıfta sayılıyor onun da proje başlangıçlarının ilk uçuşu 9 yıl. Biz sıfırdan yapıyoruz ve 6 yılda uçurduk." değerlendirmesinde bulundu.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski