Polonya`da Lisans Yapmak

Lisans Yapmanın Avantajları

Studiewell ile Polonya`da lisans yapmak ve harika bir dört yıl geçirmek için daha fazla geç kalmayınız, hemen iletişime geçiniz. Lisans yapmak için gerekli olan bütün koşulları makalemizde yer almaktadır. 

Lisans Yapmanın Avantajları
Lisans Yapmanın Avantajları

Polonya’da lisans yapmak için öncelikle bir üniversiteye başvurmanız gerekmektedir. Polonya’da üniversiteler genellikle kamu veya özel olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılırlar ve her üniversitenin kabul koşulları farklı olabilir.

Lisans eğitimi için başvuru yaparken genellikle lise diplomanızın yanı sıra İngilizce dil yeterliliğinizin de belgelendirilmesi gerekmektedir. Bunun için TOEFL, IELTS gibi uluslararası geçerliliği olan İngilizce yeterlilik sınavlarını almış olmanız gerekmektedir. Ayrıca Polonya’da bazı üniversiteler Türk öğrencilere özel burs imkanları sunmaktadır. Bu burslara başvurmak için de öncelikle üniversitelerin web sitelerini inceleyebilirsiniz.

Polonya’da Sınavsız Üniversite

Polonya’da lise diplomanızla (Üniversitelere giriş sınavı şartı aranmadan) denkliği olan tıp, diş hekimliği, eczacılık, bilgisayar mühendisliği, işletme, vb. bölümlerde rahatlıkla okunabilmektedir.

Polonya’da lisans eğitimi için başvuru yapmadan önce üniversitelerin kabul koşullarını ve burs imkanlarını detaylı bir şekilde incelemeniz önemlidir. Ayrıca ülke hakkında da bilgi edinerek, lisans eğitimi süresince yaşayacağınız kültürel ve sosyal ortama da hazırlıklı olmanız faydalı olacaktır. 

Polonya`da Lisans Başvuru Şartları

Studiewell`in Polonya’daki anlaşmalı şirketleriyle yapılan değerlendirmeler sonucu alınan bilgileri sizinle paylaşıyoruz. Lisans başvuru şartları üniversiteler arasında farklılık gösterse de, genellikle aşağıdaki belgelerin sağlanması istenir:

Polonya`da Lisans Başvuru Şartları
Polonya`da Lisans Başvuru Şartları

Lise diploması veya denkliği: Polonya’da lisans eğitimi için başvuru yaparken, öncelikle lise diplomasına ihtiyacınız vardır. Eğer yabancı bir ülkede lise eğitimi aldıysanız, diplomanızın denkliği için Polonya’daki eğitim müdürlükleriyle iletişime geçmeniz gerekebilir. 

İngilizce yeterlilik sınavı sonuçları: Lisans eğitimi genellikle İngilizce olarak yapılmaktadır, bu nedenle üniversiteler, öğrencilerin İngilizce yeterlilik seviyelerini belirlemek için TOEFL, IELTS veya benzeri uluslararası İngilizce sınavlarından birine girmesini isteyebilirler.

Transkriptler: Lisans eğitimi için başvuru yaparken, lise veya üniversite derslerinin notlarını içeren resmi transkriptler gereklidir.

CV: Başvuru yaparken, özgeçmişinizi de eklemelisiniz. Özgeçmişinizde, eğitim geçmişiniz, deneyimleriniz ve ilgi alanlarınız gibi kişisel bilgilerinizi belirtmeniz gerekmektedir.

Motivasyon mektubu: Motivasyon mektubu, neden Polonya’da lisans eğitimi yapmak istediğinizi ve ilgili üniversitenin programına neden başvurduğunuzu açıklamalıdır.

Pasaport ve fotoğraf: Başvuru yaparken, kimlik belgeniz olan pasaportunuzun bir kopyasını ve son altı ay içinde çekilmiş bir fotoğrafınızı da eklemeniz gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen belgeler üniversitelere göre farklılık gösterebilir, dolayısıyla Studiewell danışmanlık firmasından alacağınız doğru rehberlik ile bu süreci kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Studiewell İletişim

Polonya`da lisans yapmak için Studiewell ile iletişime geçebilirsiniz. Barınma imkanlarından lisans süresinin sonuna kadar her türlü ihtiyaçlarınızın karşılanmasında yardımcı olacak uzman ekiplerimiz mevcuttur.

Telefon:

0552 817 62 52

0216 349 34 09

Polonya`da YÖK Denkliği Olan Üniversite

1 Yorumlar

  1. Studiewell`in Polonya’daki anlaşmalı şirketleriyle yapılan değerlendirmeler sonucu alınan bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski