Borsada keriz silkeleme!

Borsada işler biraz karışık bu aralar. Küçük yatırımcının çok ciddi zarara uğratıldığı medyaya yansımıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı özel bir televizyon programında konuyu doğrulayınca bu konuda bir yazı yazmak elzem oldu. 
Detaylarını öğrenince tekrar bu konuya döneceğim. Yazıya son halini verdiğim saatlerde operasyon haberleri düştü medya kanallarına. Aralarında ünlü borsacı ve broker Mehmet Akdere`nin de bulunduğu birçok kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Keriz silkeleme nedir?

Son zamanlarda borsada yaşanan ve yatırımcılara kabus yaşatan büyük kayıplardan sonra, yatırımcıların içine düştükleri durumu en iyi bu kavram açıklar diye düşündüm.  Borsa ile az çok ilgilenenler bu tabirin sıkça kullanıldığını bilir. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için hemen belirtelim; keriz silkeleme hakaret amaçlı kullanılan bir kavram değildir. Yukarı gidecek piyasayı önce bir miktar aşağı çekerek yatırımcının elindeki sermaye piyasası araçlarını düşük miktardan alarak çok yüksek karla satış yapanların, satıcıları düşürdükleri tuzağı ifade ediyor. Karşılığı hapis cezası olan ve manipülatörler tarafından organize edilen keriz silkelemenin birçok versiyonu var.

Keriz silkeleme nasıl yapılır?

Manipülatörler tarafından yanlış yönlendirilip bilinçli bir şekilde zarara uğratılan, paralarını manipülatörler ile anlaşmalı oldukları kişi ve kurumlara kaptıran, keriz diye tabir edilen yatırımcıları dolandırmanın birçok yöntemi vardır.

Başlıcalarını kısaca özetleyeyim.
Ahmet Aytaç`ın yazısının devamını okumak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Eko Analiz Solhan HaberEkip Analiz Magazin Analiz

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski