Altın Dar Bantta Hareket Ediyor! Yön Neresi?

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 840 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1893 dolar seviyesinde bulunuyor. Işık Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, altın fiyatları üzerinde etkili olan gelişmeleri ve altın fiyatlarında yaşanan yön arayışını Bigpara'ya değerlendirdi.

Altın
Altın

Altının ons fiyatı, 'Ukrayna Gerilimi' sebebiyle yükselen jeopolitik risk sonrası dün 1914 dolar seviyesine kadar yükselerek 1 Haziran 2021 tarihinden beri en yüksek seviyeyi görürken; yeni günde dar bantta hareket ediyor. Ons altın, haftanın üçüncü işlem gününde en yüksek 1901 doları, en düşük ise 1889 doları görürken; altın fiyatlarındaki düşüşte ABD'nin beklenenden hafif yaptırımlar açıklaması etkili oldu. Ons altın fiyatları, saat 13:09 itibarıyla yüzde 0,36 oranında düşüşle 1893 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Işık Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, ons altın fiyatlarının seyriyle ilgili olarak "Yaklaşan Fed sıkılaştırması da düşünüldüğünde; ABD tahvil faizlerinde görülebilecek yükselişin etkisi ile satışların daha fazla derinleşmesi de (1700 seviyesine doğru) söz konusu olabilir. Diğer taraftan; Putin’in, ülkesine uygulanan finansal yaptırımlara gözdağı vermek veya işgal amacı ile Ukrayna topraklarına bir Rus askeri harekâtı başlatması (ki böyle bir durumda muhtemelen Ukrayna cephesinden de karşılık gelecektir) durumunda ise; ons altın fiyatlarının 2000 dolar eşiğini bir kez daha aşabileceğini düşünmekteyim" şeklinde değerlendirdi. kaynak: hürriyet

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski